torsdag 12 november 2009

Abstinens....

Torsdag sen förmiddag o ja har hunnit med o starta en tvättmaskin, bäddat rent i vuxensängen o dammat hyllan ovanför sängen o kanten runt sängen (fyyyy va äckligt det blir där, på superkort tid oxå) Ska dammsuga i sovrummet oxå.....

Sara ligger just nu o sover i vagnen ute o Isac har fått tillåtelse o kolla lite på film ;)

Han klara sprutan för "nya influensan" galant i går...
Inte en tår o inte en min... o han hade ingen feber, klagade lite på att armen gjorde ont i går kväll...
O idag säger han "det går lite bra med armen" *ler*

Det gick bra för mormor o vakta Sara medan vi var iväg o tog sprutan.
Lite smått hysteriskt var det vid vårdcentralen *S* men, men... gisses va alla barnen var duktiga o stå o vänta i kö på något så tråkigt som en spruta.....
O se vissa barn komma ut med rödgråtna ögon o tårar på kinderna......

Men nu har Isac fått sin första dos iaf.... få se när det e dax för nästa.
Tidigast om tre veckor men innan 6 månader ståd det på infobladet man fick med sig därifrån...
Sara e något bättre i förkylningen. Ingen feber!!!! Men igår så va hon inte på topp på kvällen. Somna strax före 23 *gäsp*Sambon e inte 100 han heller... han e så duktig att han försöker sluta snusa!!!!!!!!!!
Det e riktigt bra tycker ja!!! O utan att ja har tjatat om det heller *ler*
Ingen blir ju gladare än JAG om han lyckas o ja vill verkligen att han ska lyckas. Då får våra barn nikotinfria föräldrar som förebilder o det är VIKTIGT, tycker jag *ler*
Men allt har en baksida, gisses vilka abstinens.....
Nikotin e inte o leka me ..... vilket GIFT.....
Han har fått en folder från "sluta röka linjen" som ja gluttat lite i..... tänker inte skriva ordagrant va som står... men vanliga abstinensbesvär är:
*Snussug
*Humörförändringar
*Munbesvär
*Magbesvär

*Sömnstörningar
*Sötsug
*Viktuppgång

*Yrsel
*Nedstämdhet....
Ja kan säga att min käre sambo..... han har drabbats av alla dessa abstinens... ja, kanske inte viktuppgången.... än *ler* men om sötsuget håller i sig då ligger vikten risigt till *S*trots att han inte har slutat helt.... men han har gjort en ENORM nedtrappning... Ja e så STOLT över honom.... idag har han inte tagit nån prilla än... *duktig*!!!!!!

Ja återkommer om detta.... Vi håller tummarna!!!!! *pussälskling*

Nu borde Sara vakna snart... så ja får fortsätta skriva senare.... tänkte hinna kolla lite på Tradera oxå innan hon vaknar *ler*

Ha en fin dag alla!!!
Tjingtjing

2 kommentarer:

 1. Heja heja! När jag slutade slängde jag den sista dosan som var halvfull i en tom soppåse. Suget var enormt. Jag kunde när som helst i flera dagar kunna gräva upp snusdosan men gjorde det inte. :) Om en månad har jag varit snusfri i två år och än idag kan jag känna ett enormt sug vissa dagar. Men som sagt, det var när vi bestämde oss för att skaffa barn som både Johan och jag beslöt oss att sluta. Som du säger nikotinfria föräldrar är det bäst allternativet :)

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 2. Haha, ja du. Om du bara visste hur många månader jag har tänkt putsa dessa fönster :) Men så endag sov Linus så otroligt bra i vagnen efter promenad så jag putsade på. Blev inte så jätter rent men mkt bättre än innan. Nu är tanken att jag ska ta ugnen innan julskinkan ska grilljeras, undrar hur det kommer gå :)

  Ja, nu är det inte länge kvar tills man ska sätta upp julgardinerna och ställa fram stakarna. Myyys!! Och baka pepparkakor och lussekatter. Trevligt trevligt! Längtar sååå!

  Hoppas ni haft en trevlig helg. Ses imorgon! Kram

  SvaraRadera