måndag 13 juli 2009

Kolmården


I torsdags em drog vi hela familjen, utom Laban (som fick bo hos farmor o farfar) till Norrköping. Planen va att besöka Kolmårdens djurpark.

Vi ringde campingen på väg dit o av någon underlig anledning så kunde vi inte boka plats?? Vi fatta ingenting, men en plats utan el kunde vi få ta o sedan byta till en el-plats nästa morgon...
Så framme vid campingen, det regnade lite grann.. så fick vi en plats utan el. Terrängen va något kuperad (tyvärr glömde ja ta kort :( så vi sov i en liten lutning. Vi hade inte tillräckligt me klossar med till stödbenen.
Isac e ju glad i att sova i husvagn o även om det blev väldigt sent, så somnade han gött.. Sara däremot va inte lika förtjust i detta påfund. Hon skrek en hel del innan hon kom till ro o somnade. Det var lite jobbigt kan ja säga... Men natten funkade som vanligt bra :)
På morronen så stökade vi undan frukosten ganska snabbt, men ändå utan att stressa. Putte ringde ner t receptionen o fick reda på att den el-plats vi blivit lovade kvällen innan inte var ledig, men vi fick en annan.

Frukost i husvagnen
Sen bar det iväg till el-platsen. Vädret var nu riktigt hyffsat, inge regn o man såg att det höll på att spricka upp. Vi parkerade husvagnen på el-platsen o plockade iordning det vi skulle ha med oss till Kolmården.

Vi köpte 2-dagars biljett, inkl safariparken. Isac har ju inte fyllt 3 än, så både han o Sara gick in utan entré *gööttt*
Vi hade bara Saras vagn med o Isacs ståbräda, chansade att det skulle gå bra. Han e ju duktig o gå. Men vissa stunder fick han åka snålstjuss på pappas axlar.

Vi valde att inte gå vägen förbi Bamses Värld först, utan gick den andra (så här i efterhand var det ett mkt klokt beslut *S* ) o började kolla på alla djuren.


Isac framför Savannen

Fikapaus, Savannen i bakgrunden ;)


Delfinshowen...


Isac o några troll.... ;)

Dagen på kolmården avslutades med en tur med bilen i Safariparken. Det började med några älgar o det var inte Isac så imponerad av o ja fick kämpa med att hålla honom vaken. Han kvicknade till då ja nämde att vi skulle få se Lejonen. De kom visserligen sist på turen, men det var ju många andra djur innan dem.. Vissa kom vi riktigt nära....

ZebrorLångt borta kan man skymta några lejon ;)

Tillbaka på campingen gick vi på upptäcksfärd efter middagen. En lekpark fanns såklart ;) Isac provade rutchkanan...

Lite happening eftersom det var fredag.... en DJ spelade musik på dansbanan... Men Isac va inte lika danssugen som mamma.... *S*

Sara va inte riktigt nöjd på kvällen. Ja provade det mesta...
Men då hon fick vara me o spela kort me pappa va hon mkt intresserad *S*

Det var dag ett i stora drag...
Just nu har ja en onöjd Sara i famnen... så dag två får vänta...

tjingtjing..

1 kommentar:

  1. Det där pokerfejset ser lovande ut. Hur mycket var det vi "mammor" skulle få av hennes framtida intäkter? =)

    SvaraRadera